Teach from your wobbles

(Cindy Cooper)

Zie Zee is in 2017 opgericht door Marije van Yperen en Karen Konijn.

We kennen elkaar uit onze opleidingstijd, zijn sindsdien bevriend en met veel plezier samen blijven leren en werken. Je krijgt dus training en leertherapie van professionals die volop meedraaien in de hectiek van de huidige geestelijke gezondheidszorg. Onze eigen meditatie-ervaringen zijn een belangrijke leidraad in onze therapeutische houding maar ook in contacten naar collega’s en opleidelingen. Daarnaast leven we allebei in een gezin met drie pubers, met alle bijbehorende uitdagingen.

Al snel heeft Danielle Dijkema zich bij ons aangesloten, waar zij zowel als trainer als achter de schermen -onder andere als kok- een enorme bijdrage levert aan onze activiteiten. Marije en Danielle hebben ruim 10 jaar als directe collega’s samengewerkt.

In 2021 is Ellen Breeuwsma-Geurts ons komen vergezellen als ACT-trainer. Ellen en Marije werken sinds 2018 samen en geven o.a. ACT-trainingen en leiden intervisies.

Mede door de huidige ontwikkelingen en werk- en regeldruk in de geestelijke gezondheidszorg zijn wij gaan onderzoeken wat we van wezenlijk belang achten om als mens een evenwichtig leven te kunnen leiden.  In de extreme nadruk die heden ten dage ligt op presteren en jezelf voortdurend moeten verbeteren (en daar ook steeds afbeeldingen van moeten posten op social media, met de daarbij horende aanhoudende hunkering naar ‘likes’) schuilt een grote bron van lijden voor velen van ons.

Een van de meest waardevolle ervaringen die je als mens kunt hebben is: kunnen voelen dat je nu ook al OK bent, met alles er op en eraan, ook de stukjes die je niet zelf zou hebben uitgezocht in de winkel. En dan met dat hele pakket onder de arm de wijde wereld in gaan en er wat van maken, handelend in de richting van je waarden. Wij denken door onze trainingen en (leer)therapie te kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van (zelf)compassie, het vergroten van het besef dat wij mensen allen in het zelfde soepje sudderen en bovenal: dat het goed genoeg is om een feilbaar mens te zijn.

 Marije van Yperen (1969) is ruim 20 jaar werkzaam als psychotherapeut en supervisor/leertherapeut VGCT/NVP/VMBN en opleider ACT in de specialistische GGZ. Ze werkt als teamcoordinator van de (dag-) klinische ACT behandeling bij een behandelcentrum voor mensen met afhankelijkheid van middelen. Eerder werkte ze als teamleider van een eetstoornissen kliniek. Haar therapieën, trainingen en supervisies worden gekenmerkt door directheid, betrokkenheid en humor. Ze begon in 2004 met vipassana meditatie, is opgeleid door vooraanstaande binnen- en buitenlandse leraren en is sinds 2010 geregistreerd mindfulness- en compassietrainer en erkend -supervisor, met als specialisme Trauma Sensitive Mindfulness.

 Karen Konijn (1966) is ruim 20 jaar werkzaam als psychiater in de specialistische GGZ en in eigen praktijk, met als specialisatie individuele en groepstherapie voor jongvolwassenen. Haar cliënten en opleidelingen waarderen  haar geduld, creativiteit en enthousiasme. Karen begon met vipassanameditatie in 2008 en is sinds 2009 mindfulnesstrainer. Zij is opgeleid door gevestigde leraren uit binnen- en buitenland.

Daniëlle Dijkema (1988) is werkzaam in het onderzoek binnen de specialistische GGZ. Daarnaast werkt zij als neuropsycholoog met mensen met een eetstoornis en was zij werkzaam binnen de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen.  Cliënten en collega’s waarderen haar om haar no-nonsense aanpak, humor, compassievolle houding en, niet in de laatste plaats, om haar kookkunsten. Daniëlle begon in 2013 met mindfulness- en compassiebeoefening. 

 Ellen Breeuwsma-Geurts (1981) is sinds 2013 werkzaam als GZ-psycholoog bij een behandelcentrum voor mensen met afhankelijkheid van diverse middelen, waar zij met name cliënten behandelt middels ACT en ervaring heeft dit zowel individueel als groepsgericht te doen. Binnen dat behandelcentrum is Ellen mede verantwoordelijk voor de inhoudelijke programma ontwikkeling en intern opleiden en superviseren van medewerkers in ACT. Ellen heeft zich sinds 2015 verdiept in ACT, met verschillende trainingen en work­shops bij o.a. de grondleggers in binnen- en buitenland. Ellen wordt door collega’s en cliënten gekenmerkt als oprecht, enthousiast en tegelijkertijd kritisch. Haar compassievolle manier van werken wordt gecombineerd met het lef om ook ingewikkelde en waardevolle zaken niet uit de weg te gaan.